5 bestemmingen die op mijn to do staan met de auto

Vijf dichtbijbestemmingen buiten België
Wel zin in onbekende bestemming, maar geen zin in ellenlange autoritten? Kies dan voor een streek op minder dan een dag rijden van België. In dit artikel vind je vijf topbestemmingen die op ieders to do- lijstje zouden moeten voorkomen.

Sint-Waltrudismolen
Sint-Waltrudismolen

Veel natuur en cultuur in Drenthe
Drenthe is een provincie in het noorden van Nederland, ideaal om te ontspannen. De streek wordt al eeuwenlang bewoond en dit blijkt uit de 52 hunebedden die verspreid zijn over de hele provincie. Het landschap kent diverse nationale parken en bestaat overwegend uit heidevelden, zandverstuivingen, veengebieden en uitgestrekte bossen. Drenthe kent veel authentieke brinkdorpjes en kent vier grote plaatsen. Naast de hoofdstad Assen, zijn dit: Emmen, Meppel en Hoogeveen. Een echte publiekstrekker is de Wildlife Adventure Zoo: een dierentuin en attractiepark in Emmen.

Veelzijdig Normandië
Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk en bestaat uit twee delen: Hoog Normandië en Laag Normandië. In Normandië is ontzettend veel te zien, te doen en te beleven. Belangrijke toeristische trekpleisters zijn de D- Day- stranden, de Mont Saint Michel, het wandtapijt in Bayeux en de tuinen van de schilder Monet. De belangrijkste plaatsen in Normandie zijn Rouen, Le Havre en Caen. De kust bestaat voor een deel uit prachtige krijtrotsen, waarvan de klippen bij Étretat veel bezocht worden. Op culinair gebied staat Normandië bekend om de Calvadoswijn en de kaas Camembert.

Sportief zijn in het Zwarte Woud
Het Zwarte Woud is een bergachtig en zeer bosrijk gebied in het westen van Duitsland. Het gebied is wereldberoemd geworden door de koekoeksklokken, de sprookjes van de gebroeders Grimm en niet te vergeten de Schwärzwalder Kirschtorte. Er zijn diverse meren in het Zwarte Woud, zoals de Titisee en de Mummelsee. Het Zwarte Woud leent zich uitstekend om te wandelen, te zwemmen, te fietsen en natuurlijk om te klimmen. De hoogste berg, de Feldberg, is bijna 1500 meter hoog. Behalve Freiburg zijn er geen grote plaatsen in het Zwarte Woud.

Zomer- en wintervakantie in het Sauerland
Sauerland is een vakantiebestemming waar je het hele jaar door kunt genieten: ’s winters ga je voor de wintersport en ’s zomers geniet je van de prachtige omgeving. Het landschap is zeer afwisselend en kent behalve bergen ook diepe dalen, (stuw) meren, beken, rivieren en uitgestrekte bossen. Kenmerkend voor het Sauerland zijn de pittoreske vakwerkdorpjes en de kastelen. Verschillende plaatsen in het Sauerland hebben de status kuuroord. Hier kun je genieten van allerlei vormen van kuur- en wellness.

De lichtstad Parijs
Ben je meer van de stedentrips? Dan moet je natuurlijk in Parijs geweest zijn. Parijs kent een keur aan bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, De Sacre Coeur, het Louvre, de Notre Dame en de Champs Elysees met de Arc de Triomphe. Als je met de kinderen bent, mag een bezoek aan Disneyland Parijs natuurlijk niet vergeten. Ga ook eens een avondje naar de bekende nachtclub De Moulin Rouge of verdwaal in de mooiste en levendigste wijk van Parijs: Quartier Latin. Ook het paleis van Versailles is een echte aanrader. Er is zo veel te zien in Parijs… Ideaal dus voor een of meerdere korte autovakanties.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *