Ontdek de natuur in Pajottenland!

Qua natuur heeft Pajottenland ook enkele mooie parels zoals landschappen, parken, bossen en tuinen.

Kesterheide

Eén van de oudste woonsites in het Pajottenland is de Kesterheide. Deze getuigenheuvel van 111.86 meter is het hoogste punt van Zuid-West-Brabant. Vanop de top van deze heuvel geniet je van een prachtig uitzicht. Er zijn ook enkele monumenten op de top van de heuvel zoals het Calvariekruis. Dit is een gietijzeren kruis. Aan de voet van het kruis is een openluchtkrisweg uit 1929 die bestaat uit zeven monolieten met kruiswegtaferelen op beide zijden.

Kasteelpark Gaasbeek

Kasteelpark Gaasbeek
Kasteelpark Gaasbeek

Het Kasteel van Gaasbeek ligt in een groot park van maar liefst 49 hectare dat al bestaat sinds de 17de eeuw. Een wandeling doen in de dreven en wandelpaden van dit park is ideaal. Je geniet er niet alleen van de natuur maar ook van de barokke Sint-Gertrudiskapel,  het barokpaviljoen, de neogotische schuur, het achthoekig paviljoen, de classicistische triomfboog en de voormalige conciërgewoning. In het park vind je ook drie grote vijvers.

De Wolfsputten

De Wolfsputten was vroeger een zandsteengroeve maar is nu een groot natuurgebied van 90 ha. Het is een van de meest indrukwekkende gebieden in Vlaanderen. Niet alleen door de omvang maar ook door de soortenrijkdom, de geologische structuur en rijke geschiedenis. In dit natuurgebied is er ook een grote verscheidenheid aan fauna en een rijke variatie aan biotopen zoals bossen, graslanden, ruigten en akkers.

Rozentuin

Rozentuin

De rozentuin is gelegen in Sint-Pieters-Leeuw. Ieder jaar groeien er meer dan 3000 rozenvariëteiten uit 25 verschillende landen. Dit geeft een totaal van 300.000 bloemen! De tuin bestaat uit verschillende fases namelijk de rood-witte tuin, de Vlaamse tuin, de oude rozentuin, de Internationale tuin, het museum met klimrozen en de Japanse tuin. Iedere fase heeft zijn eigen unieke uitstraling.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *