Ontspannen in het Pajottenland

Wil je even weg van het drukke leven en tot rust komen? Overweeg dan zeker eens een uitstap naar het Pajottenland! Je kan er even genieten door een kanaaltocht te doen, een dagje door te brengen in een wellness, een kijkje nemen op het plattelandscentrum Paddenbroek of op het provinciedomein Huizingen.

Brussel-Charleroi

Een ideale manier om de regio te ontdekken is door een boottocht op het kanaal. In de periode mei tot september kan je eens varen op het kanaal met Kanaaltochten Brabant. Vanop de boot ontdek je dan het Brusselse landschap en een groot deel van Vlaams Brabant.

Kuuroord Thermen Dilbeek

Bij Kuuroord Thermen Dilbeek breng je een ideale ontspanning dag door. Je kan er onder andere genieten in één van de sauna’s die ze hebben, een duik nemen in het binnen-en buitenzwembad die allebei verwarmd zijn of tot rust komen in de Turkse hamam met neveldouche.

Kuuroord Thermen Dilbeek

Tijdens warme dagen kan je gezellig lunchen op het terras. Op koude dagen is kan je je tijd doorbrengen rond de open haard.  Wil je sporten? Dan kan je terecht in de fitnesszaal. Voor verzorgende en rustgevende behandelingen staan de schoonheidsspecialisten in het beautycentrum voor jouw klaar om je te verwennen. In het zonnecentrum kan je ook terecht voor een zonnebanksessie met airconditioning.

Natuur Educatief Centrum Paddenbroek

In de hoeve van De Paddenbroek vind je een hoogstamboomgaard van ruim 200 bomen, een poel, een ecologische moestuin, een bakoven en een bijenhal. Dit is een Educatief Centrum voor het hele Pajottenland waar platteland- en natuurontwikkeling centraal staan aangezien het Pajots landschap grotendeels uit landbouwnatuur bestaat met fruitbomen, hagen en kleine landschapselementen.

Het Provinciedomein Huizingen

Het Provinciedomein Huizingen

Het provinciedomein Huizingen is een plek boordevol activiteiten zoals zwemmen in het openluchtzwembad of minigolven. Ook voor de sportievelingen zijn er activiteiten zoals voetballen, tennissen, vissen, roeien of atletiek. Je kan ook een gezellige wandeling doen in het domein. Het Arboretum is een bomentuin die bekend staat om zijn diverse loof- en naaldbomen. In de lente zijn er ook prachtige bloemen zoals narcissen, hyacinten en azalea’s.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *